Klassisk omelet

I princippet er omelet jo en simpel ret, men der findes alligvel et utal af opskrifter. Her er god opskrift på omelet til brunchen (for to personer):
  • 4 æg (evt. pasteuriserede)
  • 4 spsk. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør eller god olie

Æggene piskes let sammen med vand, salt og peber med en gaffel.

Smelt fedtstoffet på panden. Hæld æggemassen på og rør i æggemassen til den begynder at stivne. Dæmp varmen. Løsn omeletten langs kanten. Ryst panden lidt frem og tilbage og mærk, om omeletten er løs.

Lad forsigtigt halvdelen af omeletten glide over på fadet/tallerkenen. Nu kan eventuelt fyld tilsættes. Fyldet kan være 2-3 spsk. revet ost, ristede bacontern, chorizo pølse, tomater, ristede champignoner eller andre kogte/smørdampede grøntsager.

Herefter foldes den anden halvdel af omeletten over ved hjælp af en paletkniv.