Små æggekager med porrer og bacon

Denne lækre æggekage med porrer og bacon gør sig rigtig godt på brunchbordet, hvis den serveres i små ramekiner. Den kan dog også laves i et ovnfast fad og er uanset et smagsfuldt alternativ til en omelet fra panden. Ingredienser:
  • 300 gram bacon i tern
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
  • 8 æg
  • 1 dl piskefløde 38%
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Eventuelt 50 gram gratineringsost
Steg baconternene på panden. Først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru igen op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Dryp herefter fyldet af i en sigte.

Pisk æggene i en skål sammen med fløde, salt og peber.

Fordel porrer og bacon i 6-8 ramekiner. Hæld æggemassen over og drys eventuelt med ost. Ønskes en lidt 'lettere' ret, så undlad osten. Bag de små æggekager midt i ovnen til de er gyldne på toppen., ca. 10 minutter. Bages æggekagen i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm) er bagetiden ca. 20 minutter.

Læg lidt pybt på æggekagerne, eventuelt kvarte blommetomater og/eller purløg.